Министерот за здравство им препорача на граѓаните како да се заштитат од загадениот воздух.

Не излегувајте надвор од дома кога е загадено, јадете овошје и зеленчук, вели министерот Венко Филипче според кој освен препораки, Министерството за здравство во моментов не може друго да направи.

Тој уште еднаш повтори дека бидат набавени околу 50 000 маски за граѓаните со хронични заболувања, но се уште не се знае кога и како ќе бидат дистрибуирани.

 

SHARE

2 Коментари

  1. Е така. Овој не излегувајте надвор, онаа Мира Дизел сироти сте немојте да возите, леб немојте да јадете ќе биде скап за вас сиротите! Јеби га дојде живот.

  2. ПОЧИТУВАНИ ГРАЃАНИ, Г-ДИНОТ НАЈДОБРО ВИ КАЖА, СЕДЕТЕ СИ ДОМА И ДИШЕТЕ УСТА НА УСТА, ТАКА ЌЕ ВИ БИДЕ НАЈСЛАТКО!! ТОЈ ДОЈДЕ ВО ШТИП И ОП БОЛНИЦАТА ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ЗА ДВЕ ГОДИНИ А ЗА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ НЕМА НИШТО!? СУГАРЕ ДОЈДЕ ИСТО ВО ШТИП И ОП АВТОПАТОТ ШТИП-МИЛАДИНОВЦИ ЌЕ БИДЕ ГОТОВ ЗА ДВЕ ГОДИНИ. ИСТИОТ БЕШЕ И ВО КИЧЕВО И ОДТАМУ КАЖА ДЕКА И ТОЈ АВТОПАТ ЌЕ БИДЕ ГОТОВ ЗА ДВЕ ГОДИНИ!? НЕШТО ЧУДНО СЕ СЛУЧУВА, ДА ЛИ РАБОТАТА Е ДО ПРОВИЗИИТЕ???

Comments are closed.