„91% од здравствените работници кои беа заболени од КОВИД-19 се сега целосно оздравени. Им одавам чест за храброста и посветеноста. На сите останати им посакувам брзо закрепнување, соопшти министерот за здравство Венко Филипче на Фејсбук.

Од коронавирус во земјава се заразиле 247 здравствени работници или 14 % од вкупниот број (1.762) на дијагностицирани случаи.

91% од здравствените работници кои беа заболени од КОВИД-19 се сега целосно оздравени. Им одавам чест за храброста и посветеноста. На сите останати им посакувам брзо закрепнување.

Posted by Венко Филипче on Sunday, May 17, 2020

SHARE