ФК Осогово од “Северното гом*о”

Прославениот фудбалскиот клуб АС Рома од Рим го избира малиот македонски клуб ГФК Осогово како тема на нивниот Твит на денот.

“АС Рома твитер тим на денот е @gfkosogovo клуб во третата лига на Македонија. Основан е во 1924 година во Кочани, град со само 35 илјади жители. Еден од најактивните клубови на Твитер во Македонија планира да биде дел од првата лига додека да наполни 100 години”, пишува АС Рома во твитоt.

Некој Баже Лазевски ја исправа ФК Рома и вели дека наместо Македонија Италијаните треба да користат Северна Македонија.

Приказната ја завршува грчки “пријател” кој наместо Северна Македонија не нарекува Северно гомно.

Видете сами

SHARE

1 Коментар

  1. БАЖЕ СВИЊИТЕ СЕВЕРНО-ДЕПОНИСКИ ДА ТИ ЕБАТ МАЈКАТИ ЖЕНАТИ И СВЕ ЖЕНСКО ПО ДОМА ПА АИР ДА ВИДИШ СО ТВОЈАТА СЕВЕРНА ДЕПОНИЈА И НА ГРОБОТ КЕ ТИ СЕ НАПИШЕ ОВДЕ ИМА ЦРКНАТО ПРЕДАВНИК ОД СЕВЕРНА ДЕПОНИЈА ПА ЗАТОА Е ПОГРЕБАН ВО ДЕПОНИЈА ПРЕДАВНИК ЗАЕВИСТИЧКИ

Comments are closed.