Фондација „Трајче Мукаетов“ додели 42 стипендии за студенти

Фондација „Трајче Мукаетов“: Доделени 42 стипендии за студенти на Фармацевтскиот и Медицинскиот факултет

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ 12-та година по ред доделува стипендии на студенти од Фарамцевсткиот и Медицинскиот факултет Св. Кирил и Методиј. Годинава доделни се 42 стипендии.

Освен стипендиите фондацијата доделува и еднократна парична награда на првенците на генерациите на медициснкит и фармацевтскиот факултет во висина од 1200 евра.

Денеска еднократна парична награда добија петторица студенти кои се првенци на генерација со просек 10. Останатите стипендисти добиваат стипендија во вредност од 6.500 денари во текот на 12 месеци, нивните имиња ќе бидат објавени во печатените медиуми.

МКД.МК

SHARE