Француската полиција полуде: Гумени куршуми, нападнати новинари, ученици легнати на земја (ФОТО и ВИДЕО)

На четвртиот ден од протестите на „Жолтите елеци“ француската полиција го губи трпението.

Денеска на видеата и фотографиите што доаѓаат од Париз се гледа како полицајци погодуваат еден демонстрант кој протестира со високо кренати раце при што е погоден со гумен куршум во стомакот а веднаш потоа со шок бомби и гумени куршуми се нападнати и лица кои јасно се обележани дека се новинари.

Предходно полицијата наложи на група ученици да легнат со лицето кој земјата.

SHARE