Интелектуалци во Франција покренаа петиција со која ќе се обидат да ја принудат владата во Париз да ја разгледа одлуката во 2008 година за признавање на „марионетската држава Косово“, ишува српски „Информер“.

Петицијата ја започна историчарот Алексис Труд и драмскиот писател Пол Антоан, и беше поддржана од страна на Комитетот на истакнати личности…

Нивната цел е пред посетатат на српскиот претседател, Александар Вучиќ, во Париз на втората рунда преговори за дијалогот меѓу Белград и Приштина, да се соберат 100.000 потписи, како што велат, на правдољубиви Французи и Срби и да ги принудат Собранието и на Владата на Франција да ја повлеат одлуката за признавање на. Косово, пишува „Информер“

SHARE

4 Коментари

  1. Има предлог! Од сега ѓубретартот и педофил Николче Гроздановски да го крстиме: ПИЗДОЛИЗЕЦ ХРАБАР, хахахахахаххахахахахахахахахаххахах.

  2. Igor Janev je pozvao svoje pristalice, nekih 60 000 da izađu na glasanje i da podrže g-đu Siljanovsku kao manje zlo. Obećao je u ime Siljanovske da će po dolasku nove vlasti VMRO-a Prespanski sporazum biti raskinut na osnovu člana 46. Konvencije o ugovornom pravu, međutim samo 10 000 ljudi ga je poslušalo. Da su sve pristalice, oko 70 000 izašli da glasaju sada bi predsednik bila Siljanovska, a ne Pendarovski! Prespanski ugovor se raskida, kako je to objasnio i Američki prof. Frensis Bojl prostom notifikacijom drugoj strani o raskidu , pozivajući se na čl. 46 pomenute konvencije.

Comments are closed.