Фрчковски веќе не ги именува тие што ги навредува

Само 24 часа откако доби лекција по право, правна практика и историја на уставно право професорот Фрчкоски се обиде да се извади за дебаклот што го доживеа вчера во дебата за уставноста на законот за јазиците и уставните измени кои беа потпишани без потпис од претседателот.

Во обид да се дообјасни себе си и да го амортизира вчерашниот академски пораз од професорот Димитар Апасиев на Фејсбук тој денеска во колумна без да понуди никакви цврсти контрааргументи јавно го навредува претседателот Иванов за неговиот став да не го потпише законот за јазиците.

Покрај Иванов од кого загуби катастрофално во претседателскага трка во 2009 година, Фрчкоски во негов стил со користење на низа навредливи зборови напаѓа личности кои нема храброст да ги именува.

Веројатно знаејќи дека може да биде гонет за клевета и навреда но и поради опасност да му биде возвратено на тенките аргументи со кои се расфрла тој се плаши да влезе во отворена дебата со реални луѓе.

Стариот храбар Фрчкоски некогаш знаеше да удри храбро директно по авторитети, имиња и презимиња.

Овој новиот кој во 2009 не успеа да стане претседател по што започна со навредливи јавни пресметки веќе нема сили за директни и аргументирани конфронтации со неговите колеги, професори, аналитичари.

Целата колумна на Фрчкоски

Апасиев VS Фрчко: Шах мат во три реченици

SHARE

18 Коментари

   • Еден, мочко еден, кажи јунаку како се викаш! Од што се плашиш, нели Фрчко и З.З. кои избега за Германија ќе и те чуваат?? Пичка ти матер! Поздрави го својот шеф лудакот Заев.
    Да се потсетиме. Зеав е параноик и патолошки лажго со биполарно пореметена личност! Биполарното растројство е психијатриска состојба дефинирана како повторувачки епизоди на значително нарушување на расположението. Овие нарушувања може да се случат во еден спектрум кој се движи од ослабувачка депресија до незауздана манија. Поединците кои страдаат од биполарно растројство вообичаено искусуваат флуидни состојби на манија, хипоманија или она што се нарекува мешана состојба поврзана со депресивни епизоди.
    Во основа, болеста се состои од две фази кои периодично се менуваат: манија (хиперактивност, восхитеност, радост, чувство на семоќ) и депресија (пасивност, чувство на безволност, безвредност, немоќ, тага и очајување).
    Во текот на манијата, поединците често донесуваат непромислени одлуки, без да внимаваат на последиците. Нивната потреба за спиење е видливо намалена додека траат маничните фази. Во текот на депресијата, поединците може често да плачат, да имаат негативен поглед кон животот, и слаб контакт со очи со други луѓе. Овие клинички состојби се разликуваат од нормалните промени на расположението. Растројството има потподелби: биполар I, биполар II, и циклотомично растројство, при што биполар I и II можат да доведат до рапидна цикличност на расположението во текот на годината.
    Исто така нарекувано биполарно афективно растројство до скоро, неговото сегашно име е од понов датум и се однесува на кружењето меѓу “високи” и “ниски” епизоди; и го заменува стариот термин манично-депресивни психози, назив кој го дал Емил Крепелин (1856 – 1926) во доцниот деветнаесетти и почетокот на дваесеттиот век. Тој е германски психијатар и се смета за основач на модерната научна психијатрија. Новиот термин е создаден за да биде неутрален, и да се избегне стигмата кај пошироката јавност која доаѓа од спојот на зборовите “манија” и “депресија”.
    Симптомите најчесто се појавуваат во раната зрелост. Дијагнозата се засновува на искуствата кои ги пренесува лицето, како и на набљудувано однесување. Епизодите на болеста се поврзани со емотивна болка и нарушувања, како и се релативно висок ризик од самоубиство.
    Еден и Ти си болен од истата болест како твојот шеф Заев.
    Совет: редовно зимај терапијата и јави се утре на психијатар.

   • Ајде земи си апчиња па на спиење! Секој за лудиот ретард ЕДЕН е кој друг до проф. Игор Јанев! Еден, имаш патолошки стравови! Луд си „ко струја”, Хахахаха

   • Не ми се верува дека на ваквото место ќе дадам каков било коментар!
    Но само ќе изјавам дека ЈАС Игор Јанев НЕ СУМ macedonianvoice или кој било друг.
    Што се однесува до проф. Фрчкоски, сум разочаран од улично ниво на неговото однесување! А за невоспитани и лудаци кои даваат секакви коментари немам збор. Но фактот дека СДСМ се окружи со шљам како овие безвезни неписмени лица кои ме спомнуваат, значи дека од нив може да се очекува ништо доборо или паметно, но во најдобар случај само што побрзо да си заминат од власта, за добро на Македонија!
    Вие од СДСМ и раководството со провокациите од најнизок вид покажувате каков формат политичари сте! Немате ниту домашно воспитание.

  • Јас сум за тоа професорот Игор Јанев да биде иден претседател на Македонија! Прво и најбитно професорот Јанев е најголем познавач на проблемот со името и беше предавач на неколку светски универзитети. Во споредба со другите кандидати тој е патриот и бескомпромисен борец за Македонија. Овие што го критикуваат не се Македонци.

  • ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ДО ЛУЃЕ КОИ СЕ ЗАНИМАВААТ СО КОЛЕЊЕ!:
   Корисникот „ЕДЕН” е Љубомир Фрчкоски!

 1. Ти што си го напишал овој текст, очигледно не си го разбрал тоа што Фрчоски го кажува. Потруди се повеќе. Можеби ќе ти треба стотина пати да го прочиташ тоа што Фрчкоски напишал за да разбереш, но верувај, истото многу ќе ти помогне и ќе ти ја расчисти маглата во главата. Ќе разбереш кој е Бог, а кој шеширџија. Кој е професор, а кој клисарче.

  • еден…..а што разбра ти? Вас ви е својствено , ..Нападот најдобра одбрана, и уште нешто, живи не сте ако не навредите , омаоважите некого , а и самите сте свесни дека не сте во право…Ги жалам луѓето како ВАС…Самобендисани НАРЦИСИ!!!!!

   • Охрид, во што е проблемот? Зошто се нервираш? Кој кого напаѓа и навредува? Го прочита ли горниот текст? Зарем не гледаш како се напаѓа, навредува и омаловажува Фрчкоски? „Свесни сте дека не сте во право“? Кој сме тоа НИЕ што сме свесни дека не сме во право и за што тоа не сме во право?

  • Зеав е параноик и патолошки лажго со биполарно пореметена личност! Биполарното растројство е психијатриска состојба дефинирана како повторувачки епизоди на значително нарушување на расположението. Овие нарушувања може да се случат во еден спектрум кој се движи од ослабувачка депресија до незауздана манија. Поединците кои страдаат од биполарно растројство вообичаено искусуваат флуидни состојби на манија, хипоманија или она што се нарекува мешана состојба поврзана со депресивни епизоди.
   Во основа, болеста се состои од две фази кои периодично се менуваат: манија (хиперактивност, восхитеност, радост, чувство на семоќ) и депресија (пасивност, чувство на безволност, безвредност, немоќ, тага и очајување).
   Во текот на манијата, поединците често донесуваат непромислени одлуки, без да внимаваат на последиците. Нивната потреба за спиење е видливо намалена додека траат маничните фази. Во текот на депресијата, поединците може често да плачат, да имаат негативен поглед кон животот, и слаб контакт со очи со други луѓе. Овие клинички состојби се разликуваат од нормалните промени на расположението. Растројството има потподелби: биполар I, биполар II, и циклотомично растројство, при што биполар I и II можат да доведат до рапидна цикличност на расположението во текот на годината.
   Исто така нарекувано биполарно афективно растројство до скоро, неговото сегашно име е од понов датум и се однесува на кружењето меѓу “високи” и “ниски” епизоди; и го заменува стариот термин манично-депресивни психози, назив кој го дал Емил Крепелин (1856 – 1926) во доцниот деветнаесетти и почетокот на дваесеттиот век. Тој е германски психијатар и се смета за основач на модерната научна психијатрија. Новиот термин е создаден за да биде неутрален, и да се избегне стигмата кај пошироката јавност која доаѓа од спојот на зборовите “манија” и “депресија”.
   Симптомите најчесто се појавуваат во раната зрелост. Дијагнозата се засновува на искуствата кои ги пренесува лицето, како и на набљудувано однесување. Епизодите на болеста се поврзани со емотивна болка и нарушувања, како и се релативно висок ризик од самоубиство.
   Наскоро и Еден ќе стане склон на самоубиство!

  • JEDAN, BIT ČEŠ ZAKLAN!!!

   Jedan, ta budala Zaev te neće zaštiti od klanja!

   JEDAN, BIT ČEŠ ZAKLAN!!!

 2. А ти еден куропушач куртонски,извај курот од газ па може ке разбереш нешто и ке ти се расчисти маглата ,мрш бе гомно едно

 3. Не се Заев и Еден единствени лудаци во тајфата. Никола Димитров е дури и поголем лудак од еден!
  Шпионот Димитров (види https://expres.mk/vikiliks-ministerot-dimitrov-bil-zashtiten-izvor-na-ambasadata-na-sad/ ). Оној момент кога кажа дека народот е искомплексиран и дека се срами од сопствениот народ и се ова го кажа во Собранието на РМ обраќајќи се како Министер за надворешни работи на РМ, тој момент докажа ДЕКА Е ЛУД и НЕПРЕСМЕТЛИВ, и дека не е во психичка состојба да потпише ништо што е правно обврзувачки!
  ПОНИШТУВАЊЕ ПРЕСПАНСКИОТ, а Димитров и Заев во лудница! Нормално се заедно со еден!

 4. НАПРЕД ММДЧП и проф. Игор Јанев! Само Вие можете да не спасите од одродени предавници!

Comments are closed.