Филипче објави слика на ВМРО-ДПМНЕ, по реакциите замолкна (ФОТОГРАФИИ)

Во обид да прикаже дека ВМРО-ДПМНЕ не е одговорна партија во однос на коронавирусот министерот за здравство објави фотографија од состанок на кој се наоѓа претседателот на Патриотскиот институт Александар Пандов.

Филипче ја обвинува ВМРО-ДПМНЕ дека не ги почитува мерките за борба против Ковид-19.

Откако повеќе луѓе, некои од нив блиски и на неговата партија СДСМ му посочија дека не реагирал на фотографии на партиски собири на негови сопартијци како таа на пратеникот Костадинов, Филипче замолкна.

Тој нема коментар и за фотографиите на кои се гледа каков метеж има во автобусите на градскиот превоз каде е важат мерките на власта а институциите не сакаат да воведат повеќе автобуси во сообраќај.

Фулипче нема коментар ниту за фотографиите од преполни дискотеки во Струмица и Скопје на луѓе блиски на врвни владини функционери кои работат и покрај забраните.

SHARE