Поранешнта министерка за Култура Ганка Ццветанова реагира на објавите дека премиерот Зоран Заев ќе се појавел на одбележувањето на Илинденското востание на 2 август во Крушево.

„По изјавата дека Македонија крадела туѓа историја, го прашувам @Zoran_Zaev со кој образ ќе се појави на Мечкин Камен на 2 август – на најголемиот македонски празник Илинден, што ќе му порача на македонскиот народ и за која историја ќе говори? За таа што ја продадоа?!?-прашува Цветанова.

SHARE