Ген-секот на СДСМ го брани лидерот: Да не беше Заев…

Скандалозната вчерашна изјава на Зоран Заев дека нема да дозволи „криминалци, еден суетен новинар и еден педер“ да ја урнат владата предизвика лавина критики во јавност.

Сосем поинакво мислење има генералниот секретар на партијата, Љупчо Николовски, кој застана во одбрана на лидерот за кого вели дека „кога човек е борец и успева државата да ја води напред, тогаш криминалците и непријателите ќе се здружат против напредокот“.

SHARE