„Герешајмер“ ќе гради фабрика за медицинска пластика

Изградба на фабрика за медицинска пластика во Скопје ќе започне во првата половина од годинава, а произведството треба да стратува во средината на наредната година.

Ова го најави извшниот директор на „Герешајмер“ АГ, Дитмар Сиемсен преку видео порака.

Со инвестицијата на германската компанија ќе бидат отворени 400 работи места.

Извор:НОВА

SHARE