Герила акција против професорката Ванковска

Неколку фотографии на професорката Билјана Ванковска на кои се испишани со зборот „отказ“ осамнаа во дворот на Универзитетот Кирил и Методиј.

Герила акцијата ја спроведе Албанскиот младински форум, како реакција на „ужасниот говор на омраза на професорката Ванковска по повод трагичната автобуска несреќа“ објави Цивилмедиа.

SHARE

1 Коментар

  1. Не знам што има чудно да се споредат две големи несреќи во автобуси случени на скоро иста локација и зошто тоа е излив на шовинистички напади против професорката Ванковска доколку не се работи за лутина поради нејзиниот став за референдумот. Во несреќите најголем број загинати се Македонци, а не Албанци, 8 во 2001 година и 7 сега, и чудно е да реагира некој младински форум ваљда од Албанија, а не од Македонија според името.

Comments are closed.