Бројот на заразени со коронавирус во Германија достигна 902.528 откако вчера беа регистрирани 22.964 случаи, јави институтот Роберт Кох.

Бројот на смртни случаи припишани на вирусот се зголеми за 254 во на 13.884, покажуваат податоците.

Ова е најголемото зголемување на бројот на заразени лица во Германија и покрај напорите на владата да ја контролира пандемијата.

SHARE