Героски открива зошто СДСМ не го чепка “Скопје 2014”

Новинарот Бранко Героски на Фејсбук пишува за можните причини зошто власта на СДСМ не врши никакви промени на проектот спроведен од предходната влада на ВМРО-ДПМНЕ.

“Има само едно логично ојаснување зошто не ги пипаат објектите, фасадите и спомениците од „Скопје 2014“. Им се свиѓаат бе!”, пишува Героски кој без разлика дали се шегува или не, открива нова можна димензија на односот на СДСМ кон проектот што партијата толку силно го напаѓаше и навестуваше негово уништување.

SHARE