Героски: Спинот дека „рекет“ е дело на ВМРО ви е „глуп ко ноќ“

Новинарот Бранко Героски, во колумна за „Плусинфо“ ги разобличува обидите случајот „Рекет“ да се припише како дело на ВМРО, на Никола Груевски, на Христијан Мицкоски…

„СДпинов… ви е ви е глуп ко ноќ!“ – пипшува Героски и констатира:

„Начинот на кој се вадите од лајната во кои зацапавте, ме потсетува на оној легендарен виц, кога жената го фаќа мажот со швалерката во кревет, угол голи и во мисионерска поза, а тој ѝ вели: „Душо, не е така како што изгледа. Па зарем повеќе им веруваш на своите очи одошто не мене?“

Нормално е дека ВМРО-ДПМНЕ печали од овој скандал. И нормално е ако вмровците можат некако да ви ја дозапржат чорбата…“ пишува Героски.

Колумната на Героски во Плусинфо на следниот ЛИНК

SHARE