Легендарниот ди-џеј Драган Б. Костиќ го испрати своето куче што го имаше прибрано од улица, шарпланинецот Мечо, за САД, за, како што вели, да го спаси од лошите луѓе во Македонија.

Иницијативата да го спаси Мечо дошла преку пејачката Тања Станковиќ, која живее во САД и која пред извесно време била во Македонија. Станковиќ и преку Фејсбук апелираше да се спаси Мечо.

„На Мечо му се закануваа, се обидоа да го отрујат, двапати го вадев од Вардариште.

(…) Сакав да го спасам од лоши луѓе овде. Да можам, и јас би заминал во САД да се спасам, ама стар сум, не ме примаат“, вели Костиќ.

Целиот напис на следниот ЛИНК

SHARE