Гоце беше Македонец, вели внуката на Делчев (ВИДЕО)

Катерина Трајкова Нурџиева, внука на Гоце Делчев вели дека нејзиниот дедо бил Македонец и дека ќе се преврти во гробот ако дознае дека некој го присвоил името Македонија.

Таа раскажа дека уште на 16-годишна возраст тргнала по неговите стапки и го следела секој негов чекор. Нурџиева порача и дека Македонците треба да знаат дека Гоце и неговото семејство ѝ се посветени само на Македонија.

Извор: МКД

SHARE