Точно една година од одлуката на 81 пратеник за преименување на Република Македонија, а новото име, покрај македонските ракометни репрезентативци, не го користи ниту спикерот во „Штатхале“ во Виена.

По завршувањето на синоќешниот дуел со Украина тој на англиски и на македонски ѝ честита за стартната победа на Европското првенство на – Македонија.

SHARE