Господинов: На третина територија од Македонија не се плаќа данок

„Една третина територија од земјава е релативно вон даночна контрола. Се плаќаат многу малку даноци. Затоа, прво треба да се изброиме и да видиме колку даноци навистина државата може и треба да собира, а потоа да се навратиме на ова прашање и да видиме, дали ни е потребен дополнителен данок на прогресивен или друг начин“, вели Илија Господинов, заменик-претседател на компанијата „Ендава“ и член на Управниот одбор на Стопанската комора за информатички и комјутерски технологии (МАСИТ).

Господинов вели дека рамниот данок моментно е подобар за економски раст, а за воведување прогресивен прво треба да се преброиме…

Извор: Денешен

SHARE