Енормното загадување од 963 микрограни на кубен метар ПМ 10 честички измерени вчера во Гостивар било резултат на технички проблем на мерната станица, дознава Гостиварпрес.

Според сознанијата дониени од министерството за животна сердина, дефектот бил отстранет и мерните инструменти во текот на ноќта забележале загадување од 200 до 350 мг/3 штетни честички.

SHARE