Говорот на црногорскиот пратеник Радуловиќ што одекна и во Македонија (ВИДЕО)

Бранко Радуловиќ, пратеник на опозицискиот Демократски фронт во Парламентот на Црна Гора, со својот говор во дебатата за Протоколот за пристапување на Македонија во НАТО го привлече вниманието и на македонската јавност.

„Ве поздравувам македонски народе, многу ве сакам и благодарам за сите убави денови што ги поминавме заедно“, го почна своето обраќање на македонски јазик проф. д-р. Радуловиќ, во кое нагласи дека „за мене, за нас од Црна Гора, постои само една Македонија“, а го заврши со извинувањето за поддршката од „марионетското мнозинство во Црна Гора за марионетската власт во Македонија“ со изгласувањето на Протоколот.

SHARE

6 Коментари

 1. Добив дојава дека Игор Јанев лично беше во Црна Гора и убеди Црногорската опозиција да бојкотира, ха, ха, ха !

  • И да не бил Јанев таму, секој Црногорец знае што значи да му оспоруваш национално име! ЕЕЕЕЕЈ човеку Поаѓајќи од нив сами, НЕКОЈ ДА МУ ПАДНЕ НА УМ ЦРНОГОРСКИОТ ИДЕНТИТЕТ ДА ЧЕПНЕ И ДРЖАВНОТО И НАЦИОНАЛНОТО ИМЕ, веднаш ќе биде брутално убиен како последен педер или кер! Дали знаеш што би се случило ако некојси како Бејли или било кој од САД или НАТО се обиди НАЦИОНАЛНО ДА ГО НАВРЕДИ ЦРНОГОРЕЦ! Па не би имало начин тој, кој и да е да се спаси.
   Ваков како Никола Димитров или Зајко, па не би имало каде да се сокријат!!! Ти во 21. век некому да оспоруваш национално име! Дури и прост човек во Црна гора очи би ти извадил!
   Ајде нека се јави некој Србин па нека им каже на Црногорците потпишете дека од утре сте „Западна Србија”!, и што ќе се случи!?, истиот ден ВОЈНА ќе има! Не им треба на Црногорците Јанев да им објасни, тие и сами знаат што да прават кога некој им го оспорува идентитетот и име! Крв до колена ! Каков НАТО, какви бакрачи !

   • Ми уз Ловќен ко сињи соколови, а Турци за нама ко потоње курве.

Comments are closed.