Говорот што ги расплака демонстрантите пред Собранието (ВИДЕО)

Невработената скопјанка Жаклина Јорданова пред насобраните демонстранти вчера пред Собранието го одржа најинсипративниот говор од сите присутни. По нејзините зборови кај дел од присутните можеа да се видат силни емоции. Кај некој предизвика овации а кај некои солзи.

Таа со својот краток но ефектен говор ги засени сите други говорници меѓу кои имаше искусни говорници, јавни личности, политичари и активисти.

Љубовта кон Македонија и дава инспирација да излезе да говори пред масата, вели скромната Јорданова која порачува граѓаните да не се плашат од ништо.

Краткото видео со обраќањето на Јорданова

SHARE

Оставете коментар