Агенција за вработување ги повика евидентираните невработени лица од главниот град за да се пријават за обука за побарувани занимања на пазарот на трудот – оџачар во Скопје.

Огласот трае до крајот на август.

Обуката за оџачари ќе се спроведува од верификуван спроведувач на обука, а заинтересираните кандидати треба да се од Скопје и да се со завршено најмалку основно образование. Кандидатите,за вереме на обуката ќе примаат по 9.000 денари

Обуките ќе се спроведат доколку има доволен број пријавени кандидати и спроведувачи на обука, пренесува Макпрес.

SHARE