предлага Градската куќа под Кале за која Петре Шилегов најави дека ќе се продава, да биде пренаменета за специјална институција за престој и третман на деца со посебни потреби, предлага градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари

,,Барокната зграда, Градска куќа, во центарот на Скопје, идеално место за оснивање на специјална институција за целодневен престој и третман за деца со посебни потреби!
Да ја покажеме нашата искрена заложба за оваа категорија на граѓани!Претендираме за ЕУ, ваква институција и недостасува на СРМ”, напиша поранешниот министер за здравство, Таравари на Фејсбук.

Ndërtesa e stilit barok, Shtëpia e qytetit, në qendër të Shkupit, vend ideal për themelimin e një institucioni special…

Posted by Arben Taravari on Wednesday, October 2, 2019
SHARE