Графит „УЧК“ на зграда на српски конзулат во Виена

Амбасадата на Република Србија испрати вербална нота до австриското Министерство за надворешни работи, откако на зградата каде се наоѓа Конзуларниот оддел осамнал графит на некогашната ослободителна војска на Косово (УЧК)

Амбасадата го повика Министерството да да ги преземе сите мерки за откривање на сторителите и да ги заостри безбедносните мерки околу дипломатските мисии на Србија во Австрија.

SHARE