Идејата-проект на градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, граѓаните од денес да предлагаат имиња на улици, булевари, гаражи, мостови, плоштади и слично наиде на разбирање и веќе стигнуваат и првите предлози.

Како на пример Мостот „Гоце делчев“ да се преминеува во мост на Борисов, идеја веројатно поттикната од благодарност кон минатогодишниот Договор за добрососедство….

SHARE