Грчева: Ќе зборувам качена на гајби и на буриња (ВИДЕО)

Лидерот на партијата Глас за Македонија Солза Грчева на протестите против договорот за името со Грција пред Собранието зборуваше за потценувањето на власта кон малите партии кои што немаат доволно пари да организираат собири.

Таа вели дека била обвинувана дека зборува качена на гајби но дека ако треба ќе зборува и од буриња и камења само за да ја пренесе својата порака до граѓаните.

Ја обвини владеачката СДСМ дека нејзините финкционери се надмени и дека се навикнале да зборувааат само на скапи и добро организирани настани.

Дел од обраќањето на Грчева на оваа тема на следникот линк

SHARE