Грчката влада избегнува „несериозни авантури“ за името!?

Панос Скурлитис, нимистер за внатрешниработи на Грција синоќа во интервју за ЕРТ изјави дека грчката влада му приоѓа на прашањето за името на пјРМ со стабилност и одговорност, избегнувајќи „несериозни авантури“.

Во исто време, тој рече додаде сега постои „поволен импулс“ за решавање на ова прашање, како и дека позициите на грчката влада се јасни, пренесе АНА-МПА.

Министерот, исто така, ја обвини партијата Неа демократија дека има „апсолутно разединувачки“ став по ова прашање.

SHARE