Грчките бизниси „во трка“ да го заштитат брендот „Македонија“

Најмалку 4.000 грчки компании кои го имаат терминот “Македонија” во нивното име или во името на нивните производи брзаат да го заштитат тоа за да избегнат проблеми по Преспанскиот договор. Според весникот „Катимерини“ до денес, само 24 грчки компании со ознака за потекло или име со терминот “Македонија” се регистрирани во европскиот регистар Alicante во … Continue reading Грчките бизниси „во трка“ да го заштитат брендот „Македонија“