Меморандум за соработка за организирање на Европското фудбалско првенство во 2028 или Светското првенство во 2030, потпишаа денеска во Солун, надлежните министри од Грција, Србија, Бугарија и Романија, јави АНА-МПА.

Заменикот министер за спорт на Грција, Јоргос Василиадис, по потпишувањето рече дека „денес е голем ден“.

„Фактот дека меморандумот го потпишавме овде, во Солун, ја покажува и нашата политичка позиција за иднината за отворен Балкан и Солун во центарот на сите случувања“, рече грчкиот министер.

SHARE

2 Коментари

  1. Овој Стево е тежок психијатриски случај! Треба со Љубомир Фрчкоски алиас ЕДЕН и со Цар Душан алиас Николче Гроздановски итно во ЗАТВОРСКА ЛУДНИЦА! Народе Македонски биди луд и гласај за Стево Манијак и патолошки лажго и шизофреник!

Comments are closed.