Грција издржа само 15 минути со МКД и ни измисли ново име (ФОТО)

Грција за прв пат во историјата денеска не именуваше со досега некористена кратенка ФИР.

Десетина минути на преносот на ракометниот меч Македонија – Грција во Кожани бевме презентирани како МКД за потоа одеднаш да станеме ФИР (FYR) што не значи ништо во ниедна варијанта.

Предходно по заканите од домаќините Македонија беше избришана од сите делови на опремата на гостите.

SHARE