Грција ја затвори границата со Србија, јави „Јуроњуз“. А меѓу нив е – Македонија!

При „жива и здрава“ Македонија меѓу нив, башка членка на НАТО, „Јуроњуз“ јави дека „Грција ја затвори границата со Србија поради растот на Ковид-19“ во насловот?!

„Грција ја затвори границата со Србија до 15 јули откако растот на случаите ги натера властите да прогласат вонредна состојба во главниот град Белград“, повторува во воведот европската pay TV (платена телевизија) со седиште во францускиот град Лион, „заборавајќи“ дека двете земји немаат заедничка граница!

SHARE