Грција спрема барање за воена репарација од Германија!?

Извештајот на специјалниот комитет на Парламентот за германската воена репарација ќе биде доставен до крајот на 2018 година, изјавил денеска за ЕРТ претседателот на парламентот, Никос Вуцис.

„Извештајот за специјалниот комитет формиран за да се испита прашањето на германската воена репарација ќе дојде во Парламентот и ќе биде земен предвид. Барањето ќе биде доставено  на интернационално и законско ниво“, вели спикерот на грчкиот парламент, пренесе АНА-МПА.

SHARE