Поради грешка во членот на кој Судот се повикува, денеска од Собранието било вратено барањето за одземање на имунтет на сегашниот пратеник и поранешен собраниски спикер, Трајко Вељаноски.

Во меѓувреме, пратено е коригирано барање кое сѐ уште не е стасано до претседателот на Комисијата за мандатно-имунитетни прашања, Павле Богоевски, поради што и не е закажана седницата.

SHARE