„Доколку приватни компании вработуваат Албанци или граѓани од другите помали етнички заедници ќе ја разгледаме можноста да ги субвенционираме овие компании. Сите компании кои ќе ја запазат правичната застапеност ќе бидат помогнати од владата“, соопшти вчера , Артан Груби во емисијата Клик Плус на ТВ21.

Првиот вицепремиер и министер за политички систем, Груби рече дека оваа мерка во Влада ќе се разгледува во следниот период.

SHARE