Груевски добил право да гласа во Унгарија

Никола Груевски се појавил на избирачкиот список во Будимпешта во пресрет на општинските избори што треба да се одржат утре,
објави порталот 24.HU .

Иако не е 100% сигурно кој е избирачот со име Никола Груевски, факт е дека името и возраста (49 години) коинцидираат со генералиите на поранешниот македонски премиер кој доби азил во Унгарија,

Порталот забележува дека „избиралот“ има лична карта од Петтиот округ во Будимпешта, но нема адреса.

SHARE