Гувернерот на Централна Македонија одбива да ги замени знаците со натпис „Скопје“!

Апостолос Ѕиѕикостас, гувернер на грчкиот регион Централна Македонија, во утринската програма на телевизијата Скај категорично порача дека нема да ги промени патоказите на кои пишува „Скопје“ со нови со натпис „Северна Македонија“! „Сакам да бидам јасен: Знаците на улиците во регионот Централна Македонија нема да се променат. Додека сум регионален шеф, на знаците ќе пишува … Continue reading Гувернерот на Централна Македонија одбива да ги замени знаците со натпис „Скопје“!