Хаѕидакис од Нова демократија: Не признаваме македонски идентитет

Константинос Хаѕидакис, пратеник од Нова демократија, го пренесува ставот на најголемата опозициска партија во Грција дека не признава македонски идентитет на народот што живее кај северниот сосед.

„Има конфузија, проблеми и тоа е очигледно во изјавите на владините претставници. Има ‘магла’, не знаеме каде одиме. Не сум оптимист за решение со Скопје. Нова демократија сака единствено, глобално и трајно решение за име за сите употреби. Не признаваме македонски идентитет“, изјави поранешниот министер за транспорт и комуникации, како и за развој, а во три мандата и европратеник.

 

SHARE

Comments are closed.