Хан не сака да н’е вика ПЈРМ, претпочита Северна

,,За жал сѐ уште морам да ја користам кратенката ПЈРМ,  Поранешна Југословенска Република Македонија, иако воопшто не ми се допаѓа. Вие , граѓаните ќе одлучите дали во иднина ќе ви се обраќам со Република Северна Македонија, изјави денес во Скопје Јоханес Хан.

„Одлуката што ќе ја донесете на 30 септември ќе има далекусежно влијание дури и за оние кои сѐ уште не се родени“-рече Јоханес Хан на заедничката прес конференција со премиерот Зоран Заев во Влада на РМ.

SHARE