Хорор на Шара: Мечка јаде тела од гробишта во Шипковица

Жителите на селото Шипковица, на падините на Шара, се жалат дека мечка ги крева надгробните плочи на селските гробишта и ги јаде остатоците од покојниците, пренесува „Алсат-М“.

Жителите се вознемирени од помислата дека мечката би можело да нападне и жители на селото и бараат помош од министерството за земјоделство и шумарство, како и од СВР Тетово.

SHARE