Бутата во Хрватска не стивнувапо изјавите на бискупот Јурај Језеринац , кој одржал шокантен говор на тема за правото на абортус и за нападите на Католичката црква.

„Денес, секојдневно убиваат деца во болници, повикувајќи се на правата на жената, како да  детето не ги има истите права.

И знаете што се прави од месо на тие деца?

 Ако не сте знаеле  – најскапи парфеми“, рече бискупот, пренесуваат медиуми.

SHARE

1 Коментар

Comments are closed.