Хумус од мртви Евреи – Нов антисемитски говор на омраза од новинар близок на Заев

Еден од главните поддржувачи на Зоран Заев и СДСМ Бранко Тричковски со нов говор на омраза насочен против еврејското потекло на министерката за труд и социјала Рашела Мизрахи

Во новиот антисемитски напад Тричковски зборува за правење хумус од Евреи.

“Слушам дека Мизерахи пак јадела хумус од мртви Евреи”, пишува Тричковски.

Хумус е еден вид на јадење кое е популарно на Блискиот исток а кое се прави со наут и таан.

Другото значење на зборот хумус е земја богата со минерали од распаднати животински или органски остатоци.

SHARE