Лидерот на ДУИ, не присуствуваше денеска на церемонија за подигање на знамето на НАТО поради претходно закажани обврски.

 Поканата стигнала синоќа, поради што Али Ахмети не можел да ги откаже закажаните обврски.

„Секако дека не станува збор за бојкот, нема никаква позадина. Нашиот претседател е еден од најзаслужните за членството на Македонија во НАТО“, изјавиле од ДУИ за „Независен весник“.

SHARE