И до 17 часот излезноста не достигна 30 проценти

Бројот на граѓани кои го оствариле правото на глас во 17 часот се уште не достигна 30% од вкупното избирачко тело или 511.410 луѓе веќе гласале.

По општини, бројот на гласачи расте со исто темпо како и до 17 часот, со забележлив зголемен раст во општините со претежно албанско население. На прво место по излезност е Липково со 41,56%, додека Карпош „заостана“ со 38,11%.

Гласањето завршува во 19 часот.

SHARE