„Клучен капитален проект на кој ќе посветиме големо внимание е изградба на железницата на Коридор 8 за што проектиравме 1 милијарда и 800 милиони денари,“ – соопшти на денешната прес конференција министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски.

Според министерот, предлог-буџетот на Министерството е 5 милијарди и 306 милиони денари, од кои 4 милијарди и 404 милиони денари се наменети за капитални проекти.

SHARE