Приближно 100 милиони евра ќе добијат земјоделците како субвенции оваа година, што е десетина милиони помалку од лани.

И двете суми се далеку од ветените 150 милиони евра за субвенции кои беа ветувани во предизборието.

 Но, министерот за земјоделство Љупчо Николовски е оптимист и очекува со ребаланс на буџетот да се обезбедат и повеќе пари, пренесува Алсат м. .

SHARE

1 Коментар

Comments are closed.