И колумнистот на „Експрес.мк“ повикан на распит во МВР

Долгогодишниот новинар и колумнист на порталот „Експрес.мк“ Горан Момировски денеска беше повикан на распит во МВР затоа што го објави првото продолжение од скандалознииот тендер во М-НАВ од во кој бил инволвиран генераглниот секретар на Владата, Драги Рашковски.

По распитот, Момировски со кратка порака на Фејсбук:

„Другарчиња фала за поддршката. Ок е се. Инспекторот коректен, и нему не му е лесно. 
Ме прашаа кој, како, што, кога и зашто во случајот Рашковски, тендер и МНАВ , јас им кажав и засега се разделивме.
Следната фаза ја очекувам со нетрпение. 
(…)
П.С. 
Мора да е случајност додека премиерот збори за дисциплинирање новинари, двајца од нив да бидат на распит во МВР

На распит претходно дернеска беше повикан и уредникот на „Економски лидер“, Љупчо Златев од кој беше барано да го открие изворот за написот во врска со истиот случај.

На ова денеска реагираше Здружението на новинарите на Македонија

SHARE