И… Нобелот, отиде во Етиопија

Премиерот на Етиопија, Абиј Ахмед е добитник на Нобелова награда за мир за 2019 година.

Премиерите на Македонија и на Грција, Зоран Заев и Алексис Ципрас, за големиот успех со преспанскиот договор беа меѓу десетиците предложени.

https://press24.mk/video-dodelena-nobelovata-nagrada-za-mir-premierot-na-etipija-e-dobitnik-na-prestizhnoto-priznanie
SHARE