И официјално потврдено, Јахоски веќе не е пратеник на Ахмети

Еден од најбогатите македонски политичари Исмаил Јахоски и формално веќе не е дел од пратеничката група на ДУИ.

На веб сајтот на Собранието Јахоски веќе фигурира како независен пратеник а не како народен претставник на ДУИ.

За разлика од пратениците Гордана Силјановска Давкова и Игор Дурловски кои од почетокот беа претставени како независни Исмаил Јахоски во кампањата немаше никаква ограда како кандидат за пратеник на ДУИ.

Повеќе за одлуката на Јахоски

Удар за Ахмети, еден од најбогатите политичари во Македонија го смени дресот

Пратеничката група на ДУИ остана без еден пратеник во Собранието

SHARE