И Самка Ибраимовски ќе трча за претседател?

На барање на Партијата за целосна еманципација на Ромите ПЦЕР, лидерот Самка Ибраимовски најверојатно ќе се кандидира за претседател на државата.

Од ПЦЕР сметаат дека Ибраимоски е човек со богато политичко искуство, магистер, дипломиран менаџер, бил заменик министер за Труд и социјала, член е на КАХРОМ во Советот на Европа и директор на приватна фирма „Униус -ИС“… и – има завршена политичка школа во Кумровец, дознава „Плусинфо“.

SHARE

1 Коментар

  1. Ѓупците не предадоа. Без нивниот глас немаше да се смени уставот и името. На нив треба да им се забрани учество во политиката. Не смеат да имаат место во парламентот или во влада, а така е и во сите соседните земји! Ѓупците може да им се дозволи само да свират на свадби!

Comments are closed.